Od teorie k praxi

Přemýšleli jste někdy nad tím, že krize může být i pozitivní zprávou? A nemyslete si, prosím, že se vyžívám v utrpení, ale stále více přemýšlím o tom, co jsem jednou slyšel na přednášce o nákupu akcií. Těm vlastně vůbec nerozumím, ale jedna z myšlenek mě uchvátila a rád se k ní vracím. Nejlepší je nakupovat akcie tehdy, když na chodnících teče krev. Co tím chci říci?

Že v krizi, hroutícím se systému je největší zájem právě o ty, kterých je nedostatek a takoví pak porostou. A teď se se mnou podívejte ještě jednou na tu ,,naši´´ krizi ve zdravotnictví.
 
 
Nevidíte v ní pro sebe příležitost? Já tedy ano. Stárnutí ve zdravotnictví, přesčasy, nedostatek lékařů, sester. Co to pro Vás na začátku kariéry, nebo kdykoliv v jejím průběhu znamená? Že je o Vás zájem. Vezměte si třeba první ročník na fakultě, nepřišlo Vám, že je na Vás vyvíjen tlak a jste eliminováni uměle vytvořeným sítem tak, aby Vás do druhého ročníku postoupilo právě jen tolik, kolik míst bude v menší posluchárně na Vaší škole? Byli jsme v situaci, kdy si jiní vybírali z nás. Nelíbí se Vám tato hra? Otočte stůl. Česká Lékařská Komora spustila svůj projekt, který jasně hlásá nedostatek lékařů. V jaké jste tedy pozici? Zcela opačné! Vy si můžete vybírat z nabídek těch, kterým se nedostává.
 
  Nechci Vás nabádat k tomu, abyste vykořisťovali jednotlivá pracoviště, stále doufám v osobní zodpovědnost každého člověka, ale mám takový sen. Že se jednou dostaneme do doby, kdy se s námi bude jednat na rovinu. Bude před námi pracovní smlouva na plný úvazek s rozumným platovým ohodnocením, bude dopředu stanoveno, jak se budeme moci nadále vzdělávat, dostaneme příležitost k opravdové praxi. Je na každém z nás, ať si vybere, jestli od zaměstnání očekává pohodu, pracovní růst, možnost studia, vysoké ohodnocení, nebo ostatní benefity jako ubytování, ordinaci a podobně. Ale doba se mění a máme možnost své sny měnit v realitu. Nebojme se tedy, řekněme, co chceme a najděme to. Poznejte své možnosti. Zkuste AMECU, bude tu pro Vás.


         Jan Pavel Novák