Ohlédnutí za prvním týdnem

Milí kolegové,

Je to již týden, co se spustil náš server Ameca a rád bych se s vámi podělil o mílové kroky, které posunuly projekt dál a kterých jste byli nedílnou součástí, bez které by to nešlo!

Když jsem v úterý jel za studenty z 1. a 3. Lékařské fakulty, tak ve mně hlodala nejistota. Jak co nejlépe představit projekt, aby se studentům zalíbil?  Co když se jim projekt nebude líbit? Avšak musím říct, že to byly obavy naprosto zbytečné. Studentské spolky velmi brzy pochopily přidanou hodnotu projektu a s nadšením začaly plánovat spolupráci, jak co nejvíce projekt rozšířit a jak nám zprostředkovat kontakt se studenty lékařských fakult. To jen ukázalo na to, že se současným stavem nabídek práce ve zdravotnictví jsme nespokojení nejenom my, ale stejně to vidíte i vy, naši kolegové. Bylo opravdu krásné zažít pozitivní zpětnou vazbu a všem vám tímto chci poděkovat za aktivní účast.

Nejenom totiž, že ostatní studenti začali okamžitě plánovat spolupráci, ale někteří z nich chtěli i Amece aktivně pomoci, ať už kontakty na různé nemocnice, tak už jakoukoliv jinou činností.

Když to shrnu tak po týdnu ježdění po ČR máme již odprezentováno na lékařských fakultách v Praze, Brně, Ostravě, Hradci a Plzni. Nejpovzbudivější zprávou však je, že nikdo neměl proti projektu výhrady a naopak všichni projekt podporují. Jako začátek naší spolupráce uspořádáme v průběhu listopadu přednášky pro studenty LF, kde svůj projekt přiblížíme a budeme tak mít možnost ukázat, že jsme skupina lidí, kterým není současná situace lhostejná, máme spoustu energie na tom něco změnit a chceme slyšet co nejvíce návrhů, jakým způsobem může být tento projekt ještě více nápomocný.

Na první týden „v chodu“ je to výsledek neskutečný a dodává nám to energii na další pokračování v co nejlepší práci.

Tímto bych ještě jednou rád poděkoval všem studentským spolkům za jejich vstřícnost a také důležité podněty, které přispějí k zlepšení Amecy.

Díky!

Josef Borovka