Jak našli svůj DreamJob?

Připravili jsme si pro Vás krátký rozhovor s lékařkou a lékařem, kteří se přes náš projekt dostali na své nynější pracovní místo.
 
 
Náš projekt DreamJob mnozí z Vás již znají z našich přednášek. Pro Vás, kteří nevíte o čem je řeč - DreamJob, jakožto pilotní projekt společnosti Ameca, je bezplatné poradenství, prostřednictvím kterého získáte cenné zkušenosti jak v oblasti pohovorů, tak i vyjednávání o platovém ohodnocení. Naše služby také zahrnují stáže na dostupných pracovištích, které jsou důležité nejen pro zjištění bližších informací o samotném pracovišti, ale hlavně pro sžití se s daným kolektivem.
 

rozhovor web

 

Jak jste se dozvěděl/a o projektu DreamJob a co Vás vedlo k využití těchto služeb?
Lékař:  O projektu DreamJob vlastně nic nevím 😊, ale chtěl jsem najít lepší pracovní místo.
Lékařka: Dozvěděla jsem se o něm z letáku vyvěšeném ve školní knihovně. Rozhodla jsem se vyplnit žádost na webu,
protože jsem chtěla využít maximum možností při hledání pracovní pozice.
Jak se Vám líbila spolupráce s AMECOU? 
Lékař: Spokojenost, rychlost neskutečná, hned po osobním setkání a stanovení priorit několik pracovních nabídek.
Lékařka: Líbila, splnila má očekávání.
Součástí projektu jsou i stáže, zúčastnil/a jste se některé, případně kolika? Byla pro Vás tato stáž přínosem? 
Lékař: Stáže jsem se zúčastnil z vlastních důvodů. Z nabídek po osobním pohovoru jsem si vytipoval dvě, kam se se jel na pár dní podívat, abych věděl, do čeho jdu. Pak už to bylo jasné...
Lékařka: Díky spolupráci s AMECOU mi byla umožněna stáž na pracovišti a díky tomu jsem se rozhodla, kde chci pracovat.
Byl/a jste spokojen/a s komunikací zdravotních zařízení?   
Lékař: Ano, byl.
Lékařka: Ano, odpověděly poměrně rychle.
Jak dlouho celý proces hledání práce trval?
Lékař: Nástřel byl v listopadu, stáže v lednu a pak už nástup do práce po uplynutí klasické výpovědní doby 2 měsíce na které trval bývalý zaměstnavatel. 
Lékařka: Před AMECOU jsem si dělala vlastní „průzkum“ asi 3 týdny. Po vyplnění vstupního dotazníku AMECA věci nabraly rychlý spád. Můj proces zkomplikovala jarní vlna korona-krize, ale myslím, že nebýt jí, trvalo by to daleko kratší dobu – cca 2–3 týdny.
Jak probíhal nástup na Vaši pozici? 
Lékař: Standartně? 😊
Lékařka: Poměrně hladce. Před tím jsem týden stážovala na daném oddělení. Před a během stáže jsem si zařídila potřebné věci k nástupu. Takže při nástupu „naostro“ stačilo jen podepsat smlouvu.
Splnila naše nabídka a pomoc Vaše očekávání?  
Lékař: Naprosto, potřeboval jsem náhled „z venku“, dále zkušenosti kolegů a zároveň i „pod pokličku“ možností a očekávání daných zdravotnických zařízení, k tomu se těžko člověk dostane během pár vět při pohovoru. 
Lékařka: Ano.
Ocenil/a byste nějakou službu navíc popřípadě zkvalitnění některé z již nabízených služeb?
Lékař: Těžká otázka, nic mě nenapadá.
Lékařka: Prozatím mě nic nenapadá.
Na závěr bychom se Vás rádi zeptali, co byste doporučil/a těm, kteří se potýkají s problémy jak při vyhledávání práce nebo dokonce nejsou spokojeni ve své aktuální? Komu byste projekt doporučil/a? 
Lékař:  Hlavně se nebát změnit práci. Jak říká Honza, nemá cenu se vázat někde kvůli místu, rodině, závazkům, apod.  když je člověk nespokojen. Jinde se mu mohou otevírat daleko lepší podmínky finanční, profesní a jiné možnosti, o které by se ošidil, kdyby se bál přesunout.
Lékařka: Přiznávám se, že mě poslední dobou kontaktoval nejeden absolvent/student a já všem AMECU doporučuji. Je to přesně to, co absolvent nebo uchazeč o zaměstnání potřebuje. V AMECE jsou lidi, kteří rozumí trhu práce ve zdravotnictví, orientují se v aktuální situaci (rezidenční místa aj.). 
V Amece si zakládáme na osobním a férovém jednání, a proto se v případě jakýchkoliv dotazů nebojte ozvat na email: info@ameca.cz,
 rádi Vám pomůžeme.  
Neváhej a registruj se - http://bit.ly/dreamjob-ameca
Tým AMECA